Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mielone w orzechowej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 1
czosnek 2 ząbki
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki
olej do smażenia
orzechy włoskie 20 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone w orzechowej panierce

Mielone mięso dać do miski i wsypać pół szklanki bułki tartej, dodać jedno jajko i posiekaną cebulkę i czosnek. posypać solą i pieprzem. dodać posiekaną natkę pietruszki.
Wszystko wyrobić rękoma na jedną masę i uformować kotlety.
Panierkę przygotowujemy na osobnym talerzu. orzechy włoskie mielimy dosłownie 2 sekundy w młynku do kawy by kawałki nie były zbyt małe i lepkie.
kotlety obtaczamy w orzechowej panierce i smażymy po 4 minuty z każdej strony. następnie zmniejszamy ogień i ponownie smażymy z obu stron. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.11.2012 09:08
świetny pomysł na mielone :) podoba mi się :)
jasiek 18.11.2012 11:32
super ta panierka, taka inna
wyattearp 17.11.2012 20:54
smaczne
wyattearp 17.11.2012 20:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak