Kotlety mielone nadziewane serem z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    500 G
  • mozzarella kulki

    1 Szt
  • sól do smaku

  • majeranek

  • Pieprz czosnkowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone łączymy z przyprawami i odkładamy do lodówki na około 2godziny.
Ser wyjmujemy z opakowania i kroimy na plastry o grubości 0.5cm
Z mięsa formujemy dość cienkie kotlety układamy plaster sera i zamykamy.
Starajmy się tak uformować nasze kotleciki aby nie było żadnych dziur i ser podczas pieczenia nie wypłynął.
Tak przygotowane kotlety układamy na grillu i pieczemy do momentu aż nabiorą ładnego koloru około 7-10 minut z każdej strony.
Czas pieczenia zależy od grubość kotletów tak że trzeba kontrolować.
SMACZNEGO
Kasia Pichci
Można użyć mini mozzarelli i zrobić takie małe kuleczki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat