Kotlety mielone Babuni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mielona wieprzowina

    250 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • mleko

    50 mililitrów
  • przyprawa w płynie

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy łopatkę wieprzową i małą cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 05.02.2019 14:37
Takie tradycyjne są najlepsze :)
Bożena Matuszczyk 05.02.2019 09:53
Smaczne kotlety mielone, które zawsze smakują.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat