kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsomielone

    50 dkg.
  • ryż

    1/2 szkl.
  • kasza manna

    2 łyżki czubate
  • jajko

    2 szt.
  • olej

    4 łyżki
  • woda

    1 szkl.
  • masło

    1/3 kostki
  • kapusta

    1/2 posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować kotlety, obtoczyć je w mące, usmażyć. Następnie przełożyć je do rondla, wlać olej, wodę i masło. Dusić je ok. 1/2 godz.
Można zrobić do tego sos: przecier, mąka i śmietana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 17.09.2011 14:17
super
jasiek 14.08.2011 17:03
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat