Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 1-2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1 szklanka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
jajko 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Łopatkę płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przepuszczamy przez maszynką do mielenia mięsa. Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, podsmażamy i dodajemy do mięsa. Czerstwą bułkę zalewamy mlekiem a namoczoną odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Smażymy z obu stron pod przykryciem. Podajemy na obiad.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.04.2015 23:05
ciekawa wersja
Franciszek 24.04.2015 22:40
Ciekawy pomysł
anula-d 24.04.2015 21:43
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak