Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
jajko 2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Czerstwą bułkę wcześniej trzeba namoczyć w wodzie żeby zmiękła po czym odciskamy z nadmiaru wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy delikatnie na patelni.
Do miski wrzucamy mięso, jajka, cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bułkę odciśnięto z wody. przyprawiamy solą i pieprzem.
Wyrabiamy ciasto, następnie formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej (aby mięso nie kleiło się do rąk moczymy ręce w zimnej wodzie).
Na rozgrzaną patelnie układamy kotleciki - smażymy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.07.2013 10:14
lubię mielone
Amellia 12.07.2013 10:39
lubię mielone mniam
Janina 25.06.2013 09:17
Mielone są zawsze dobre - lubię;)
bogusia19 25.06.2013 09:08
uwielbiam mielone
dodi 25.06.2013 08:51
pyszne kotleciki
Katarzyna59 25.06.2013 08:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak