Kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 g
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy, dokładnie wyrabiamy dłońmi masę mięsną. Następnie z masy formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy je dłonią, aby powstały kotlety. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat