Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 7 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Jajka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, surowe jajko oraz podsmażoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać z natką pietruszki.
Z masy uformować płaskie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 min z każdej strony.
Podawać prosto z patelni z gotowanymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak