Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

jajko 10 sztuk
ser żółty 250 gram
cebula biała 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Kroki postępowania

1
Na samym początku obieramy cebulę i siekamy w drobniutką kosteczkę, a następnie dusimy na złoty kolor z odrobiną oleju.
Krok 1 - Kotlety jajeczne foto
2
Następnie gotujemy 8 jajek na twardo. Obieramy a następnie kroimy w dość dużą kostkę. Przekładamy do dużego naczynia aby było łatwo wszystko wymieszać.
Krok 2 - Kotlety jajeczne foto
3
Następnie do jajek dodajemy dwa jajka świeże, sól, pieprz, dwie łyżki bułki tartej, starty ser żółty oraz słodką paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kotlety jajeczne foto
4
Z powstałej masy formujemy 10 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. W tym czasie grzejemy patelnię z odrobiną oleju.
Krok 4 - Kotlety jajeczne foto
5
Kotleciki smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy jako danie główne z sałatką i ziemniaczkami lub jako przekąskę na ciepło.
Smacznego :)
Krok 5 - Kotlety jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak