Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • cebula

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4łyżki
  • musztarda

    2łyżeczki
  • sól

  • przyprawa do potraw

  • pieprz

  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 4jajka,obieramy,drobno kroimy.Cebulę obieramy ,drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.Do jajek dodajemy cebulę ,surowe jajko,bułkę tartą,musztardę i przyprawiamy do smaku jarzynką,solą,pieprzem.Całość dokładnie mieszamy i formujemy okrągłe kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 29.11.2011 01:25
czemu nie...tez smacznie:)
Ewa6274879 28.11.2011 23:07
bardzo smaczne kotleciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat