Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety jagnięce z kostką 1 kg
ocet biały winny 3/4 szkl
cukier 1 łyżeczka
mięta liście 1 garstka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce z miętą

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kotlety grubości 2,5-3 cm i zbić je tłuczkiem.
Mięte utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać ocet, zalać marynatą kotlety i odstawić na 2 godz. w zimne miejsce. następnie kotlety osączyć z marynaty, posmarować cienko oliwą i piec na ruszcie po 8-10 min z każdej strony, polewać marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak