Kotlety jagnięce po prowansalsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety z jagnięcia

    6
  • tymianek

  • majeranek

  • pieprz czarny

  • sól

  • mleko

    1/4 szklanki
  • jajko

    1
  • mąka

    1/4 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi kotlety. Mieszamy mleko z jakiem. Oprószamy kotlety mąką, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej z masłem i smażyć kotlety, 5 minut każdą stronę. Podajemy gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat