Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jaglane z marchewką i przyprawą grilową
Cebulę kroimy w kostkę marchewkę ścieramy na tarce
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i marchewkę podsmażamy chwilę studzimy
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem .
Do kaszy dodajemy zimną marchewkę z cebulą ,koperek zielony wbijamy jajko doprawiamy pieprzem ,solą i dodajemy przyprawę do grilla .
Wbijamy jajko ,wsypujemy kaszę i bułkę tartą wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Tak przygotowane kotlety najlepiej odstawić na około 30 minut do lodówki .
Na patelni rozgrzewamy olej smażymy kotlety na złoto z dwóch stron.
Kotlety podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!