Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

Pierś z kurczaka pokroić w paski.
Przyprawić.
Bułkę tartą wymieszać z wiórkami kokosowymi.
Jajko rozbełtać widelcem.
Kurczaka panierować w jajku i mieszance z bułki tartej i wiórków kokosowych.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.
Układać na ręczniku papierowym,aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.03.2014 14:31
fajna wersja kotleciki
Kuchenka 03.03.2014 20:12
rewelacyjne!!!
Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:25
super pomysł
Cranberry 29.10.2013 16:30
fajna paniereczka
Mysiunia 29.10.2013 16:25
Moja siostra czasem tak robi :) mi smakuje taka wersja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak