kotlety drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    50 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • pół surowej papryki

  • ser żółty

    10 dag
  • majonez

    2 łyżki
  • jajka

    2-3
  • mąka

    2-3 łyżki
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na maśle, aż woda odparuje.
Jajka mieszamy z majonezem, serem żółtym, mąką, posiekaną natką, vegetą, pieczarkami i pokrojonym w drobną kostkę mięsem i papryką (równiez w kostke). Wstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Smażymy na patelni (na rozgrzanym tłuszczu) nieduże kotleciki.
Podajemy od razu po usmażeniu np z ryżem i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat