Chrupiące pałki z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Jak zrobić chrupiące pałki z kurczaka? To proste! Tajemnicą jest skład złotej, chrupiącej panierki. Jesteście ciekawi? 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Panierka:

  • krakersy

    12 sztuk
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    2 łyżeczki
  • ser cheddar

    3 łyżki
  • mąka

    6 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • pałki z kurczaka

    5 sztuk
  • sól morska - MŁYNEK Prymat

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Na tzatziki:

  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • ogórek zielony

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • przyprawa tzaziki Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ułóż krakersy na desce i rozwałkuj jak najdrobniej, przesyp do miski, dodaj cheddar i dopraw przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Wymieszaj.

Obtocz pałki z kurczaka w mące, jajku, a na końcu w panierce. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.

Zetrzyj ogórka i odsącz. W miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na tzatziki i podawaj z upieczonymi pałkami.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat