kotlety cordon bleu ze schabu

kotlety cordon bleu ze schabu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    750 g
  • szynka

    250 g
  • estragon

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    50 g
  • bułka tarta

    100 g
  • tłuszcz

    120 g
  • ser gouda

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 5grubych kotletów,lekko rozbić,każdy kotlet rozciąć poziomo do połowy,tak,aby powstała kieszeń.Kotlety natrzeć solą i ziołami.Szynkę pokroić na 5plasterków,ser żółty również na 5plasterków.W kieszeń włożyć plaster szynki i sera,tak,aby nie wystawały poza krawędzie kotletów,przycisnąć mocno dłonią,a jeśli trzeba spiąć wykałaczką.Kotlety panierować w mące,jajku i bułce,smażyć ok.10minut z każdej strony.Podawać z ziemniakami lub ryżem oraz zieloną sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina17

06.04.2011 12:57
smaczne kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat