Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

kotlety cordon bleu ze schabu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
750 g
szynka
250 g
estragon
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
jaja
2 szt
mąka
50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
100 g
tłuszcz
120 g
ser gouda
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cordon bleu ze schabu

Mięso pokroić na 5grubych kotletów,lekko rozbić,każdy kotlet rozciąć poziomo do połowy,tak,aby powstała kieszeń.Kotlety natrzeć solą i ziołami.Szynkę pokroić na 5plasterków,ser żółty również na 5plasterków.W kieszeń włożyć plaster szynki i sera,tak,aby nie wystawały poza krawędzie kotletów,przycisnąć mocno dłonią,a jeśli trzeba spiąć wykałaczką.Kotlety panierować w mące,jajku i bułce,smażyć ok.10minut z każdej strony.Podawać z ziemniakami lub ryżem oraz zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.04.2011 12:57
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak