Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • sezam

    6 łyżek
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na kotlety( 4- 5 sztuk), oprószyć ją solą i pieprzem, natrzeć przyprawą do mięs. Następnie panierować w jajku, bułce tartej i sezamie. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej kotlety z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.01.2013 20:52
smakowite:)
Jaheira11 13.09.2011 23:49
apetycznie sie zrobiło...
szajba2 13.04.2011 16:21
schrupałbym takiego
Barbara55 20.02.2011 14:14
dobre kotlety to podstawa
kielcok1 03.02.2011 14:44
lubię kotlety
rakow2 03.12.2010 14:21
apetyczne
Allice 12.07.2010 18:55
Pyszne kotleciki.
Iwusia 26.06.2010 16:51
Ojjj smacznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat