Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety a’la gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
kapusta biała 1/2 główki
ryż 1 woreczek
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kostka rosołowa 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety a’la gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę i cebulę drobno kroimy. Ryż gotujemy.
Krok 1 - Kotlety a’la gołąbki foto
2
Mięso mielone, jajko, ugotowany ryż, bułkę tartą, kapustę, cebulę mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety a’la gołąbki foto
3
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kotlety a’la gołąbki foto
4
Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalewamy wodą z kostką rosołową. Dusimy całość około 1 godziny. Możemy podawać z sosem pomidorowym. Smacznego
Krok 4 - Kotlety a’la gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.09.2013 10:46
smaczne !!!!!
Alex_M 20.02.2013 17:48
lubie takie :)
Anna169Hosz 04.02.2013 10:13
Smaczne kotlety- bardzo lubimy.
Katarzyna54 04.02.2013 09:22
superowe
Katarzyna54 04.02.2013 09:22
superowe
Poison1988 03.02.2013 19:13
robię podobnie. U mnie taka forma gołąbków bardzo szybko znika :D
Monika58 03.02.2013 18:39
fajne
gosia56 03.02.2013 17:16
robię podobne
Dorota61 03.02.2013 16:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak