Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżeczka
mleko 3-4 łyżki
śmietana gęsta 1 łyżka
mąka pszenna 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z majerankiem

Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majeranek, odrobinę pieprzu, sos sojowy, szczyptę soli, rozetrzeć.( soli dodać tylko odrobinę ponieważ sos sojowy jest słony) Marynatą natrzeć mięso z obu stron, ułożyć w naczyniu i zalać mlekiem. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie wyjąć mięso, a pozostałą marynatę roztrzepać z jajkiem i śmietaną. Kotlety panierować w mące, jajku z marynatą i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.10.2013 18:45
w sam raz na obiadek, super
olkaaa 11.07.2013 07:42
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak