Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w migdałach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
płatki migdałowe 200 g
jajko 2 szt
mąka 2-3 łyż
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w migdałach

Schab kroimy w plastry. Mięso nacieramy przyprawami i rozbijamy tłuczkiem. Panierujemy w mącę, rozbełtanych jajach przyprawionych solą i pieprzem i na końcu w płatkach migdałowych. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 27.02.2015 17:24
tak jeszcze nie panierowałam!
dodi 27.02.2015 09:10
pyszny kotlecik
gottrina 27.02.2015 08:43
super kotleciki
w mojej kuchni 27.02.2015 08:28
smaczne danie do zjedzenia
Milka100 27.02.2015 07:31
pyszne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak