Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet ryżowy

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
jajko 2 sztuki
kiełbasa 1 pętko małe
ser żółty 10 dag
sól i pieprz do smaku
mąka 4 łyżki
jajko 2-3 do panierki
pieczarki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet ryżowy

Kroki postępowania

1
kiełbase kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce jarzynowej.
Krok 1 - kotlet ryżowy foto
2
pieczarki jak młode małe to tylko płuczemy ja nie obieram, kroimy w plastry. Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu
Krok 2 - kotlet ryżowy foto
3
Łączymy ze sobą ryż, ser, kiełbasę, mąkę, sól i pieprz, formujemy kotleta, na środek wykładamy pieczarki i sklejamy tak by znalazły się w srodku kotleta.
Krok 3 - kotlet ryżowy foto
4
obtacazamy w jajku i mące
Krok 4 - kotlet ryżowy foto
5
smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 5 - kotlet ryżowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 27.01.2014 20:33
fajny kotlecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak