Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 150 g
szynka gotowana 100 g
cebula 100 g
olej 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 360 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet nadziewany

-Umyć mięso,osuszyć,podzielić na porcje.
-Rozbic porcje na cienkie płaty lub naciąć kieszen
-Opruszyć solą i pieprzem
-Nałożyc na połowę płata twaróg oraz szynke, zawinąć drugą połówką płata.
Spiąć wykałaczką.
-Pokroic cebule w krązki.
-Rozgrzac olej
-Smażyc mięso z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
-Dodać cebule i smazyć razem.
-Podawać z frytkami,warzywami z wody,surówka.Kotlety nadziewane można wówniez panierować i smazyc w głebokim tłusczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak