Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
sól i pieprz do smaku
jajka ugotowane na twardo 10-12 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

Mięso mielone doprawiamy posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy mięsną masę.

Mięso dzielimy na porcje i w każdej umieszczamy całe jajko. Dokładnie uklepujemy w kulkę i smażymy na głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu.

Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.06.2016 22:19
dobre : )
Katarzyna59 01.06.2016 21:25
pychota !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak