Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet górski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2
pieczarki 3
cebula 1
jajko 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet górski

Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy najpierw w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na oleju. Pieczarki kroimy w kostkę, cebule w piórka i przsmażamy. Jajka smażymy na patelni. Ser ścieramy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem może być oliwa następnie układamy kotlety na nich jajko sadzone, pieczarki i cebule, posypujemy serem. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera jakieś 5-10 minut w temp. 180 stopni. Świetnie nadaje się to danie na jakiś uroczysty obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak