Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLET DE VOLAILLE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 g
mąka pszenna 10 g
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
masło 40 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLET DE VOLAILLE

-Uformować masło w wałeczek, schłodzić.
-Wydzielone filety z kostką lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając kształt wydłużonego liścia.
-W miejscu dzielenia się dużego fileta nałożyć mały filet, lekko rozbity/
-Masło ułożyć wzdłuż filetów, zwinąć brzegi, tak aby zachodziły jeden na drugi. Nadać kształt wrzecionowaty.
-Panierować w mące, jaju i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.05.2013 08:52
W tym też jest wiele analogii - http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/kotlety_de_volaille/
Habibi 05.05.2013 08:48
Bardzo podobny przepis - http://anndzia89.blogspot.com/2011/01/kotlet-de-volaille.html
Bernadeta1 03.05.2013 21:40
często robię smaczny
Janina 01.05.2013 23:51
Bardzo smaczne
msmors 01.05.2013 20:52
uwielbiam taki kotlecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak