Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczano-brokułowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 ugotowane
brokuł 1 średni
cebula 1 średnia
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3-4
Kucharek przyprawa do potraw
ser żółty 2-3 łyżki tarty
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczano-brokułowe

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze.
Pozostawić do ostygnięcia.
Ziemniaki ugotować w skórkach, odcedzić, ostudzić, obrać i zmielić razem z brokułem.
Do masy dodać posiekaną i zrumienioną cebulę, starty żółty ser, całe jajka, przyprawy - masę wymieszać, dodać nieco bułki tartej i mąki.
W słoniach formować niewielkie kotleciki, spłaszczać i panierować bułce tartej - smażyć na rumiano, na rozgrzanym oleju.
Podawać z kwaśną śmietaną, twarożkiem lub jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak