Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 g
cebula 1
czosnek 1 ząbek
olej
jaja 1
mąka 5 łyżek
pieprz
sól
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z wątróbki

Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie i namoczyć na 2h w mleku. Następnie wątróbkę odcedzamy i siekamy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Wszystko wkładamy do miski Dodajemy jajko, mąkę pszenną, sól oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką małe kotleciki (jak placki ziemniaczane). Smażymy z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.09.2012 17:49
smacznie
fasola 20.09.2012 17:09
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak