Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • kalafior

    400 g
  • cukinia

    200 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • jajko

    2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i również gotujemy do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kalafior dodatkowo możemy rozgnieść widelcem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 15.09.2015 17:58
Muszą być pyszne :)
Adamorek 15.09.2015 17:27
taki schabowy vega
Ewelina1991 15.09.2015 14:54
świetny przepis!!
VioletoweKucharzenie 15.09.2015 13:08
Idealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat