Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
cebula 1 szt
kalafior 400 g
cukinia 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i również gotujemy do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kalafior dodatkowo możemy rozgnieść widelcem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 15.09.2015 17:58
Muszą być pyszne :)
Adamorek 15.09.2015 17:27
taki schabowy vega
Ewelina1991 15.09.2015 14:54
świetny przepis!!
VioletoweKucharzenie 15.09.2015 13:08
Idealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak