Kotleciki z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    60 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • rozmaryn

    1/2 łyżeczki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jajka

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • kajzerka

    2 namoczona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę, bułkę i ½ cebuli zmielić w maszynce, dodać pozostałą cebulę drobno pokrojoną 1 zeszkloną na 1 łyżce masła, przyprawy, sól i 1 jajko. Masę starannie wyrobić i uformować z niej małe kotleciki, a następnie panierować w jajku oraz w bułce tartej i zrumienić na oleju z dodatkiem masła. Podawać ze smażonymi ziemniakami i ostrym sosem lub pikantną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 18.06.2011 13:58
smaczne
agnieszka214 18.06.2011 13:58
smaczne
szajba2 22.01.2011 15:19
robię i lubię
Babciagramolka 24.12.2010 08:31
Ja dodaję jeszcze mielony boczek żeby masa rybmna nie była sucha
rakow2 09.10.2010 18:38
też takie robię - pycha
Barbara55 05.09.2010 13:53
czasem takie kotlety robimy z własnych złowionych ryb
Małgorzata113 01.07.2010 08:46
Bardzo przydatny przepis do mojej kuchni.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat