kotleciki z kalafiora panierowane w suszonych grzybach i orzechach włoskich

kotleciki z kalafiora panierowane w suszonych grzybach i orzechach włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • orzechy włoskie

    50 gr
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • grzyby suszone

    50 gr
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy al dente,odsączamy na sicie,studzimy.Umyty i osuszony koperek drobno kroimy. Do miski wrzucamy kalafiora,koperek,surowe jaja, doprawiamy dobrze solą i pieprzem,mieszamy widelcem jednocześnie rozgniatając kalafiora.Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej.
Grzyby(podgrzybki lub borowiki)wraz z orzechami mielimy w blenderze, ale niezbyt drobno.
Formujemy z masy kalafiorowej kotleciki,panierujemy w orzechach i grzybach, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano. Odsączamy na bibułce z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubioną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ana1

07.11.2013 06:59
bardzo ciekawy przepis

Kuchenka

06.11.2013 22:02
pierwszy raz widzę połączenie tych składników...hmmm fajne

MartaKarasia90

06.11.2013 19:39
robię podobne ale te wyglądają na bardziej smakowite ;) pozdrawiam miłośnika kalafiorów ;)

aniagdz

06.11.2013 19:20
łooo ale przepis z pomysłem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat