Kotleciki z jajek i sera.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl
  • kajzerka

    1 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1/2 pęczka
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól do smaku

  • pieprz

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i razem z żółtym serem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do jajek.
Do miski włożyć utarte jajka z serem, odciśniętą kajzerkę, wbić surowe jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( gdy masa jest za rzadka, dodać odrobinę bułki tartej)
Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 07.04.2017 07:30
lubię takie kotlety
Docherro 24.10.2016 07:07
świetne...
Diana Rusiłowicz 09.09.2016 00:59
Uwielbiam takie smaki.
Jagódka77 22.08.2016 17:58
na pewno są smaczne
pestka 20.07.2016 12:59
bardzo smaczny obiad
adelajda 04.07.2016 16:17
Super kotleciki :)
w mojej kuchni 13.06.2016 19:11
dla mnie pyszne kotleciki
Bernadeta1 04.06.2016 16:56
lubię takie, smaczne
halina17 04.06.2016 13:53
Smaczne kotleciki,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat