Kotleciki z jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sześć jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek, a następnie dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj dwa surowe jajka, szczypiorek i trzy łyżki tartej bułki, dobrze przypraw. Formuj nieduże kotleciki, panieruj je w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj według uznania z sosem lub bez.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 27.11.2015 11:54
Wstyd się przyznać, nigdy nie robiłam takich kotlecików :)
paula191919 16.08.2015 22:23
ooo..... to już dla mnie kompletne zaskoczenie;o
Krystyna32 09.07.2015 11:13
bardzo lubię
Wiesława1 08.07.2015 20:32
Bardzo lubię
agnieszka214 08.07.2015 18:07
fajna sa na obiad z ziemniaczkami i sur ówka
Marta1986 08.07.2015 16:36
pyszności mniam
Monika-twin 08.07.2015 15:25
proste i samczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat