Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
szczypiorek usiekany 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Sześć jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek, a następnie dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj dwa surowe jajka, szczypiorek i trzy łyżki tartej bułki, dobrze przypraw. Formuj nieduże kotleciki, panieruj je w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj według uznania z sosem lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.11.2015 11:54
Wstyd się przyznać, nigdy nie robiłam takich kotlecików :)
paula191919 16.08.2015 22:23
ooo..... to już dla mnie kompletne zaskoczenie;o
Krystyna32 09.07.2015 11:13
bardzo lubię
Wiesława1 08.07.2015 20:32
Bardzo lubię
agnieszka214 08.07.2015 18:07
fajna sa na obiad z ziemniaczkami i sur ówka
Marta1986 08.07.2015 16:36
pyszności mniam
Monika-twin 08.07.2015 15:25
proste i samczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak