Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej 3 łyżki
cebula biała 1-2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
jajko 2 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Kroki postępowania

1
Cebulę drobniutko posiekać i podsmażyć. Jajka ugotowane na twardo posiekać, dodać cebulę, bułkę tartą, surowe jajka doprawić solą i pieprzem. Dodać szczypioerk. Dobrze wyrobić. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać trochę śmietany.
Krok 1 - Kotleciki z jajek foto
2
Z masy jajecznej formować reką małe kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Kotleciki z jajek foto
3
Wspaniale smakują z młodymi ziemniaczkami (zamiast tradycyjnego jajka sadzonego:))
Krok 3 - Kotleciki z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.12.2013 08:16
pyszne kotleciki
Dorota59 19.09.2013 12:46
dawno takich nie robiłam
Róża1 15.08.2013 20:33
pyszne kotleciki:-) , robię podobne
everay 14.08.2013 21:06
już wiem co zrobię jak będę miała nadmiar jajek:)
Katarzyna59 14.08.2013 08:13
jeszcze takich nie robiłam, musze spróbować.
iwi 13.08.2013 22:15
mniam mniam
Megg 13.08.2013 21:59
smaczne takie jajeczne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak