Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z gotowanego kurczaka w kukurydzianej panierce
Kroki postępowania
Z masy mięsnej uformować 4 podłużne ,,paluchy" ( lub normalne owalne kotleciki).
Panierować w mieszance sypkiej do panierowania
ćwiartka gotowanego kurczaka | 1 szt |
jajko | 2 szt |
natka pietruszki | 2 łyżki |
melisa | 1 łyżka |
pieprz mielony | 1/4 łyżeczki |
papryka mielona | 1 łyżeczka |
sól do smaku | 1 szczypta |
curry do smaku | 1 szczypta |
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie | 1/2 łyżeczka |
musztarda | 1 łyżeczka |
płatki kukurydziane | 1/3 szklanki |
majonez | 1 łyżka |
bulion | 4 łyżki |
olej do smażenia | 1/2 szklanka |
mąka | 3 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/3 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: