Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
ser żółty 2 łyżki
cebula 1
koperek 1 łyżka
jajko 1
sól
pieprz
kurkuma
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem

Kroki postępowania

1
Fasolę gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy. Jeszcze ciepłą blendujemy.
Dodajemy podsmażoną na 1 łyżce oleju cebulkę, starty ser, jajo, koperek i przyprawy.
Krok 1 - Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem foto
2
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem foto
3
Z masy formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem foto
4
Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto.
Podajemy np z surówką.
Smacznego :)
Krok 4 - Kotleciki z fasoli z serem żółtym i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.03.2015 19:25
ciekawe kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak