Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki serowo- jajeczne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 3 szt
jajko 1 szt
chleb 1 kromka
szczypiorek 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
ser żółty 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki serowo- jajeczne

Gotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy je z serem żółtym, szczypiorkiem, surowym jajem. Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku. Można dać ziarenka smaku . Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.11.2016 19:21
same pysznosci
ilka01 03.11.2016 17:39
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak