Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki rybne z rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 5
rodzynki 2 łyżki
natka pietruszki
cebula 1/2
jajko 1
sok z cytryny 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
koperek
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki rybne z rodzynkami

* Filety osuszyć, posypać koperkiem i wstawić do piekarnika na 10min. (temp.180)Następnie w misce filety rozdrobnić widelcem. Dodać podsmażoną cebulkę, jajko, namoczoną bułkę, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny oraz namoczone wcześniej w gorącej wodzie rodzynki. Całość wymieszać, następnie wyrobione kotleciki obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Kotleciki można podawać z ulubionym sosem np. koperkowym oraz z ulubionymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.01.2014 18:47
fantastyczny pomysł :)
MarchiochaKucharzy 16.12.2013 11:56
ciekawe połaczenie
Babciagramolka 05.12.2013 08:35
Bardzo ciekawe połączenie smaków
maciek7 04.12.2013 21:08
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak