Kotleciki po włosku

Kotleciki po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    300 g
  • pieczarki

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • mozarella

    2 łyzki
  • mąka

    4 łyzki
  • suszone pomidory

    4 szt
  • majonez

    2 łyzki
  • olej

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki  po włosku foto
Fileta umyć, pokroić w kawałki. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
W misce wymieszać fileta, pieczarki, jajko, mąkę, mozzarellę, suszone pomidory pokrojone, majonez .

Rozgrzać olej na patelni i porcjami łyżką nakładać porcje masy tworząc kotleciki.
Krok 2 - Kotleciki  po włosku foto
Dodać przyprawy i wymieszać składniki łyżką, aby nie było widać mąki.
Krok 3 - Kotleciki  po włosku foto
Rozgrzać olej na patelni i porcjami łyżką nakładać porcje masy tworząc kotleciki. Smażyć z dwóch stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.07.2015 13:14
fajny przepis
ilka01 05.05.2015 08:48
super przepis :)
zabcia117 05.05.2015 07:00
Świetny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat