Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki nadziewane salami i serkiem topionym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
serek topiony 40 g
suszona pietruszka 1 łyzki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanka
salami 2 (pikantne)
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki nadziewane salami i serkiem topionym

Filety z kurczaka dobrze rozbijamy.

Na środku każdego układamy po plasterku salami a na salami rozsmarowujemy serek topiony.

Obficie posypujemy suszoną pietruszką.

Filety składamy na pół, jeszcze lekko rozbijamy i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z pikantną papryką.

Smażymy z obu stron aż będą rumiane.

Podawałam je z pikantnymi nadziewanymi papryczkami oraz frytkami posypanymi słodka papryką.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.01.2013 13:53
napewno pycha
Adam/ZUB3R 02.01.2013 13:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak