Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    450 g
  • jajko

    5-6 szt
  • szczypiorek

    1 mały pęczek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem foto
Jedno jajko zostawić a pozostałe ugotowac na twardo i wystudzić. Następnie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski.
Krok 2 - Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem foto
Dodać mięso mielone i posiekany szczypiorek, wbić jajo. Dodać sól i pieprz do smaku i ok 3-4 łyzki bułki tartej.
Krok 3 - Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem foto
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem foto
Z masy uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 5 - Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem foto
Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i ogóreczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 27.05.2014 07:53
fajna propozycja
agnieszka131919 26.05.2014 22:23
fajny pomysł na kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat