Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mięsne z papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
pieczarki usmażone 3 łyżki
papryka konserwowa
jajko 1 szt
mleko 50 ml
mąka
sól, pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
natka pietruszki 3 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mięsne z papryką i pieczarkami

Fileta z kurczaka płuczemy, wykrajamy kości i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski! Dodajemy usmażone (ostudzone)pieczarki oraz drobno pokrojoną i odciśniętą z soku paprykę konserwową (ok. 1/3 małego słoika). Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekanej zielonej pietruszki. Wbijamy jajko,wlewamy mleko i wsypujemy mąkę (tyle aby ciasto było dość gęste,ale bez przesady :)). Aby kotlety były bardziej pikantne można dodać trochę ostrej papryki w proszku. Smażymy z obu stron najlepiej pod przykryciem na średnim ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 03.04.2013 12:49
lubię takie :)
Janina 21.03.2013 13:29
Bardzo smaczne
babi17 21.03.2013 12:33
przepyszne kotleciki!polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak