Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kotleciki mięsne z papryką i pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
1 szt
pieczarki usmażone
3 łyżki
papryka konserwowa
jajko
1 szt
mleko
50 ml
mąka
sól, pieprz
do smaku
przecier pomidorowy
1 łyżeczka
natka pietruszki
3 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mięsne z papryką i pieczarkami

Fileta z kurczaka płuczemy, wykrajamy kości i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski! Dodajemy usmażone (ostudzone)pieczarki oraz drobno pokrojoną i odciśniętą z soku paprykę konserwową (ok. 1/3 małego słoika). Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekanej zielonej pietruszki. Wbijamy jajko,wlewamy mleko i wsypujemy mąkę (tyle aby ciasto było dość gęste,ale bez przesady :)). Aby kotlety były bardziej pikantne można dodać trochę ostrej papryki w proszku. Smażymy z obu stron najlepiej pod przykryciem na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 03.04.2013 12:49
lubię takie :)
Janina 21.03.2013 13:29
Bardzo smaczne
babi17 21.03.2013 12:33
przepyszne kotleciki!polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak