Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z musztardą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso złopatki wieprzowej 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Rozmaryn suszony Prymat 1/3 łyżeczki
musztarda dijon 2 łyżeczki
mleko 2/3 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z musztardą

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso umyć, pokroić, przemielić w maszynce, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę, musztardę, rozmaryn. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 09.09.2012 09:05
robię podobnie są przepyszne
olkaaa 04.09.2012 13:43
fajny przepis
caralajna 03.09.2012 06:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak