Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowe z daktylami i żurawiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
żurawina
daktyle 60 g
filet z kurczaka 70 ugotowany
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe z daktylami i żurawiną

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Filet z kurczaka rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miski. Daktyle kroimy w kostkę, razem z cebulką i żurawiną dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy 3 łyżki bułki tartej, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.05.2013 06:54
świetne smaki
Rafał10 29.01.2013 20:27
mmmm super połączenie, z mielonym jeszcze nigdy nie jadłam żurawinki...
Agata B 22.01.2013 15:11
ps. kolendra ma być suszona;)
Magula 13.01.2013 22:41
chętnie bym takie zjadła
Lemon 13.01.2013 22:14
śliczne
Cynamonka 13.01.2013 22:09
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak