Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki bardzo mięsne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone ok 30 dag
udka kurczaka 2 szt gotowane
wieprzowina 20-30 dag gotowana
cebula 1 szt średnia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki z czubkiem
mleko 5 łyżek
jajko 1 szt duża
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki bardzo mięsne

Ugotowane mięsa pokroić w dowolną kostkę albo zwyczajnie na kawałki. Cebule obrać i drobno posiekać. Mięsa i cebule połączyć, dodać bułkę tartą, mleko albo wodę, wbić jako i doprawić do smaku.
Wszystko wymieszać i formować z masy mięsnej kotleciki.
Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.04.2017 18:44
bardzo smaczny obiad
w mojej kuchni 29.04.2017 00:21
dobre kotleciki
Łukasz15 28.04.2017 22:30
Wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak