Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki a'la gołąbki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mięso mielone 50 dag
kapusta biała 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
olej do smażenia
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1
sól i pieprz
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki a'la gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować ,posolić i odstawić gdy puści sok odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym .Dodać surówkę jajka, i przyprawić solą ,pieprzem ,majerankiem i ziołami prowansalskimi.
Krok 1 - Kotleciki a'la gołąbki  foto
2
Z gotowej masy formujemy kotlecik obtaczamy w bułce tartej i smażyć na oleju. Kotleciki smażymy na małym ogniu z każdej strony aż ładnie się zarumienią.
Krok 2 - Kotleciki a'la gołąbki  foto
3
Usmażone kotleciki przełożyć do rondla dodać wywar z kostki rosołowej i dusimy około 15 minut. Z wywaru zrobić sos dodać przecier pomidorowy ,mąkę pszenną oraz śmietanę.Kotleciki podawać z sosem pomidorowym. Gotowe danie udekorować pietruszką .
Krok 3 - Kotleciki a'la gołąbki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.04.2015 07:13
wyglądają smacznie
Margo1 21.03.2015 13:21
Lubię je bardzo , dawno nie robiłam
IKrakowianka 20.03.2015 19:51
super pomysł
jasiek 20.03.2015 17:31
też fajna wersja
Ewelina1991 20.03.2015 16:12
pyszności na talerzu
w mojej kuchni 20.03.2015 15:51
pyszne jedzonko do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak