Koszyk Wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    25 g
  • mąka pszenna

    400 g
  • woda

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
olowa z oliwek(1 łyżka),1/2 łyżeczki soli
Należy przygotować ciasto jak na Pizze.Gdy ciasto będzie gotowe ,możemy je rozwałkować,a następnie uformować w pleciony warkocz.Na koniec składamy wszystkie plecionki w jednośc tak aby powstał nam kosz.
kosz możemy polaczyć za pomocą wykałaczek lub patyczków do szaszlyka.
Kosz wstawiamy do pieca na 30 min w tep. 200* C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 08.11.2010 18:41
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat