Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki serowe z sałatą i krewetkami
Z rękawa do pieczenia wycinamy pasek takiej szerokości jak nasz plaster sera plus cm następnie na pół rozłożyć i znowu na pół.
Układamy ser i wkładamy do mikrofalówki pieczemy do momentu aż ser się rozpuści około 20-30 sekund.
Wyjmujemy i wkładamy tak przygotowany ser do foremek na muffinki. Zostawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na jakieś 15 minut.
W tym czasie na patelni rozpuścić masło następnie posiekać czosnek i pokroić drobno papryczkę. Wszystko wrzucić na patelnię i smażyć około 30 sekund.
Dodajemy krewetki i smażymy z dwóch stron po minucie na stronę. Wszystko posypujemy koperkiem doprawiamy solą mieszamy i ściągamy z gazu.
Do miski dodajemy sałatę pieprz czosnkowy odrobinę soli olej i mieszamy.
Z koszyczków serowych ściągamy folię (powinno zejść bez problemów) układamy na talerzu i wypełniamy środek sałatą następnie dodajemy po 2-3 ćwiartki pomidora i po 4-5 krewetek.
SMACZNEGO