Kostki ziołowe

Kostki ziołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zioła

    1 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kostki ziołowe foto
Czy też tak macie, że kupujecie duże pęczki ziół, których nie zużywacie na czas. Takie zioła więdną lub gniją i w końcu je wyrzucamy. Ja mam na to sposób. Zioła, których nie zużyję na bieżąco pakuję do malaksera, polewam 2 łyżkami oleju i solę do smaku. Mogą to być wszystkie zioła. Ja najczęściej używam pietruszki, bazylii i hyzopu.
Krok 2 - Kostki ziołowe foto
Rozdrabniam je na papkę.
Krok 3 - Kostki ziołowe foto
Masę ugniatam w foremce na lód.
Krok 4 - Kostki ziołowe foto
Zamrażam. Zamrożone kostki przekładam do pudełeczka i wykorzystuję do zup i sosów. W ten sposób nic się nie marnuje, a szczelnie zamknięte i zamrożone zioła niewiele tracą ze swych walorów zapachowych i smakowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaDD

04.10.2013 15:10
pomysł mega fajny

Kasia35

04.10.2013 14:11
świetny pomysł

Lis

04.10.2013 14:05
świetny pomysł - nie wpadałam na to:)

gibli

04.10.2013 13:20
ciekawe bardzo:)

natalia.doradca

04.10.2013 13:14
pomysł rewelacyjny

adelajda

04.10.2013 12:50
super pomysł na kostki :)

aniagdz

04.10.2013 12:40
ooo ;) zrobię;)

tatiana2

04.10.2013 12:40
fajny pomysł :)

ana1

04.10.2013 12:21
świetny pomysł

Konczi

04.10.2013 12:06
rewelacyjny pomysł, super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat