Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tofu
160 gram -
sos sojowy
2 łyżki -
sól
-
czosnek
2 ząbki -
sok z cytryny
-
margaryna
20 gram -
endywia
1 mała główka -
rzeżucha
1 mała tacka -
rzodkiewka
4 szt. -
kiwi
4 szt. -
musztarda
do smaku -
Przyprawa curry orientalna Prymat
do smaku -
natka pietruszki
1 pęczek
Sposób przygotowania
Salaty i rzeżuchę przebrać, umyć, osączyć i ułożyć na talerzu. rzodkiewki oraz kiwi pokroić w plasterki i również ułożyć na talerzu. Pośrodku położyć kostki tofu.
Marynatę przyprawić musztardą oraz curry i podawać do tofu z dodatkiem pełnoziarnistego pieczywa.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się