kostki tofu na sałacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tofu

    160 gram
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

  • margaryna

    20 gram
  • endywia

    1 mała główka
  • rzeżucha

    1 mała tacka
  • rzodkiewka

    4 szt.
  • kiwi

    4 szt.
  • musztarda

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tofu pokroić w małą kostkę i zalać marynatą z sosu sojowego, posiekanej natki pietruszki, soli, wody, czosnku i soku z cytryny. Później podsmażyć na margarynie i wstawić do lodówki. Nie wylewać marynaty.
Salaty i rzeżuchę przebrać, umyć, osączyć i ułożyć na talerzu. rzodkiewki oraz kiwi pokroić w plasterki i również ułożyć na talerzu. Pośrodku położyć kostki tofu.
Marynatę przyprawić musztardą oraz curry i podawać do tofu z dodatkiem pełnoziarnistego pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 10.01.2012 08:29
chętnie spróbuję
Krystyna32 13.04.2011 02:12
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat